Premiebegeleiding

Netbeheerder REG verbouwing

REG-premie dakisolatie

Jouw netbeheerder Eandis of Infrax voorziet in een premie van € 6 per vierkante meter dakisolatie. Deze tegemoetkoming geldt voor hellende en platte daken. 

Voorwaarden

  • Jouw woning moet voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. 
  • De isolatie heeft een R-waarde van minstens 4,5 m² K/W. 
  • De premie geldt enkel voor verwarmde ruimtes.

___________________________________

Totaalrenovatiebonus

Eandis en Infrax voorzien al meer dan 10 jaar in premies voor Rationeel Energie Gebruik. Op vandaag kan je volgende voordelen genieten:

  1. Dakisolatie: € 6 per m²
  2. Gevelisolatie: € 6 tot € 15 per m²
  3. Vloer- en kelderisolatie: € 6 per m²
  4. Zonneboiler: € 550 per m² zonnepaneel
  5. Vervangen van enkel door dubbel glas: € 10 per m²
  6. Warmtepomp: € 300 tot € 4000
  7. Plaatsen van een ventilatiesysteem: Hiervoor is geen aparte REG-premie voorzien. Deze investering komt wel in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus.

Vanaf 1 januari 2017 wil de Vlaamse overheid extra stimuleren om verschillende energiebesparende maatregelen te combineren. Eandis en Infrax belonen jou vanaf 3 REG-investeringen met een extra totaalrenovatiebonus. Om jouw uitgaven te spreiden, gunt Vlaanderen jou 5 jaar tijd.

Bedrag van de bonus 

Vanaf 3 investeringen: € 1250

Vanaf 4 investeringen: € 1750

Vanaf 5 investeringen: € 2750

Vanaf 6 investeringen: € 3750

Vanaf 7 investeringen: € 4750

Onze diepere kennis over de REG-premies delen we graag met jou in een persoonlijk gesprek.

BENO-pass 

Na uitvoering van 3 verschillende REG-investeringen activeert de netbeheerder jouw BENO-pass en ontvang je de eerste bonus van € 1250. 

Klik hier voor een offerteTerug naar overzicht

Voordelige oplossing voor uw plat dak?

Benieuwd naar het nodige budget om uw dak efficiënt en voordelig te dichten?

Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Kunnen er zonnepanelen op een EPDM plat dak ?

Onze isolatie kan tot  300 kg per m² dragen. Ook onze epdm beantwoordt aan alle criteria voor wat ponsweerstand betreft. Je kan perfect zonnepanelen plaatsen op de epdm folie. Het is altijd aangewezen om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om scheurtjes te vermijden. Vraag ons gratis kleine stukjes epdm om onder de zonnepanelen te plaatsen.