Premiebegeleiding

Een premiedossier samenstellen is een echt puzzelwerkje. Het behalen van de vele premies hangt af van volgende elementen: gezinssituatie, inkomen, gemeente, aantal eigendommen, leeftijd van de woning, fiscale situatie, andere toekomstige investeringen, reeds uitgevoerde werken, aanvragen uit het verleden, ...

Het halen of falen van een premie hangt vaak van details af. Saniroof neemt uitgebreid de tijd om alle puzzelstukjes in elkaar te laten passen. Profiteer van onze unieke expertise.

1

Netbeheerder REG verbouwing

Infrax en Eandis beheren ons energienet en staan in voor het toekennen van premies voor Rationeel Energiegebruik (REG). Veel investeringen in energiebesparende maatregelen worden beloond met een premie.
Alles over REG-verbouwingspremies
2

Netbeheerder REG (ver)nieuwbouw

Bij (ver)nieuwbouw geniet je een premie volgens het E-peil van de woning. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de tegemoetkoming van jouw netbeheerder.
Alles over Energieprestatiepeil
3

Wonen Vlaanderen verbouwing

Wonen Vlaanderen stimuleert de renovatie van jouw woning. Je persoonlijke situatie bepaalt voor welke premie je in aanmerking komt.
Alles over Renovatiepremie en Verbeteringspremie
4

Wonen Vlaanderen (ver)nieuwbouw

Bij (ver)nieuwbouw voorziet Wonen Vlaanderen een korting op jouw onroerende voorheffing voor een periode van 5 jaar. Deze korting varieert van 50% tot 100%.
Alles over (ver)nieuwbouwpremies van Wonen Vlaanderen
5

Gemeentelijke premie

Ook op lokaal niveau neemt de overheid maatregelen om jouw renovatie te belonen. De premie is afhankelijk van gemeente tot gemeente.
Alles over gemeentelijke premies
6

Saniroof

Het organiseren van jouw premiedossier is een belangrijk element van de renovatie. Duidelijk advies is hierbij enorm belangrijk. We puzzelen met jou mee en leggen graag het laatste stukje.
Alles over Saniroof

Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Kunnen er zonnepanelen op een EPDM plat dak ?

Onze isolatie kan tot  300 kg per m² dragen. Ook onze epdm beantwoordt aan alle criteria voor wat ponsweerstand betreft. Je kan perfect zonnepanelen plaatsen op de epdm folie. Het is altijd aangewezen om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om scheurtjes te vermijden. Vraag ons gratis kleine stukjes epdm om onder de zonnepanelen te plaatsen.