Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Kunnen er zonnepanelen op een EPDM plat dak ?

Onze isolatie kan tot  300 kg per m² dragen. Ook onze epdm beantwoordt aan alle criteria voor wat ponsweerstand betreft. Je kan perfect zonnepanelen plaatsen op de epdm folie. Het is altijd aangewezen om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om scheurtjes te vermijden. Vraag ons gratis kleine stukjes epdm om onder de zonnepanelen te plaatsen.
 

Wat is de R-waarde?

R staat voor Resistance of Weerstand. De R-waarde duidt dus aan hoe goed je bestend bent tegen de elementen (de koude in de winter en de warmte in de zomer). De R-waarde hangt af van de dikte van de isolatie en de kwaliteit van de isolatie zelf.

Wat is het belang van een recycleerbaar dak?

In  2020 brengt de overheid een nieuwe norm uit. De kringloop der materialen. Deze norm zal bepalen in welke mate de woning recycleerbaar is.

Het kan van belang zijn om nu al maatregelen te treffen voor een recycleerbaar dak. Een geballast dak bijvoorbeeld is een voorbeeld van recyleerbaar bouwen.

Is het belangrijk?  Vandaag liggen we daar nog niet van wakker maar in de loop der jaren zal dit steeds belangrijker worden.

Wat is het verschil tussen een extensief en een intensief groendak?

Intensief verwijst naar de mate waarin je het groendak moet bewerken. Een intensief groen dak betekent dat je het intensief moet bewerken (gras afrijden, bewateren, snoeien,...). Wil je eerder een dak met minder werk, dan kies je best een ... extensief groendak.

Wat is het verschil tussen PIR- en PUR-isolatie?

Er is heel weinig verschil tussen PIR en PUR platen. Het zijn beide chemischie samenstellingen. PIR heeft één brandvertragend element extra waardoor het een brandveiligere plaat is. Wij plaatsen steeds de Unilin PIR L platen omwille van een uitstekende brandveiligheid en de hoogste R-waarde.

Wat zijn de voordelen van een naakte EPDM folie

Een naakte EPDM-folie kan op rolbreedtes van 3 meter tot 15 meter besteld worden. Daardoor kunnen we nagenoeg elk plat dak naadloos verdichten. Het extra voordeel is dat jouw regenwater schoon blijft.