Plat dak - Leefdak

Kies voor een groendak, een buitenterras of een laagje rolgrind als afwerkingslaag van jouw plat dak.

Groendak

Na de plaatsing van jouw Firestone rubberfolie kunnen wij een groendak aanleggen. Maak zo van jouw woning een stukje eigen natuur en geniet mogelijks van een gemeentelijke premie.

Buitenterras

Bovenop onze dakdichting kan je perfect een houten buitenterras plaatsen. Geniet zo van een extra gezellige buitenleefruimte.

Grindballast

Als afwerkingslaag voor jouw EPDM kan je een laagje grindballast voorzien. Door de weerkaatsing van het zonlicht op het rolgrind, verhoog je het rendement van uw zonnepanelen. Kies voor een natuurlijke look en verminder de ecologische voetafdruk van jouw woning.

Voordelige oplossing voor uw plat dak?

Benieuwd naar het nodige budget om uw dak efficiënt en voordelig te dichten?

Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Krijg ik 50 jaar garantie op EPDM?

De levensduurverwachting van onze folies is onderzocht in laboratoria. Met speciale verouderingstechnieken heeft de studie uitgewezen dat EPDM na 50 jaar nog steeds waterdicht is. Saniroof biedt op de totaliteit van het dak 15 jaar garantie.