Plat dak isoleren

Wooncomfort

Isolatie heeft een grote invloed op jouw wooncomfort. In de zomer blijft jouw woning een stuk frisser terwijl ze in de winter gezellig warm blijft en veel trager afkoelt.

Besparing

Afhankelijk van het type woning en het aantal verdiepingen kan je tot 50% besparen op jouw energiefactuur. Isolatie is een investering die zichzelf heel snel terugbetaalt.

Premies

De overheid moedigt jou aan om te isoleren door premies toe te kennen. Hierdoor verdien je de investering nog sneller terug.

Saniroof staat jou graag bij voor een gepersonaliseerd premie-dossier.

EPC (Energie Prestatie Certificaat)

Bij de verkoop of verhuur van jouw woning zal de EPB-verslaggever het verplichte "energierapport" opmaken. Een goed geïsoleerd dak kan jouw certificaat aanzienlijk verbeteren. Hoe meer je isoleert, hoe meer jouw woning in waarde stijgt. 

Norm 2020

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle woningen in Vlaanderen aan de dakisolatienorm voldoen. Een woning zonder isolatie kan je vanaf dan niet meer verhuren of verkopen. 

Unilin

Saniroof kiest voor hoogwaardige, brandwerende en geluidswerende powerisolatie van Unilin. 

 

 

Voordelige oplossing voor uw plat dak?

Benieuwd naar het nodige budget om uw dak efficiënt en voordelig te dichten?

Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Kunnen er zonnepanelen op een EPDM plat dak ?

Onze isolatie kan tot  300 kg per m² dragen. Ook onze epdm beantwoordt aan alle criteria voor wat ponsweerstand betreft. Je kan perfect zonnepanelen plaatsen op de epdm folie. Het is altijd aangewezen om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om scheurtjes te vermijden. Vraag ons gratis kleine stukjes epdm om onder de zonnepanelen te plaatsen.