Epdm-dakbedekking

EPDM (Ethyleen - Propyleen - Dieen Monomeer) of rubberfolie is heel geschikt voor de afdichting van jouw plat dak omwille van volgende unieke voordelen:

UV-bestendigheid

EPDM is UV-bestendigen en veroudert niet onder invloed van de zon. De levensduurverwachting is daardoor maar liefst 50 jaar.

Elasticiteit

EPDM Rubber is 300% elastisch. In alle weersomstandigheden kan de dakbedekking krimpen of uitzetten zonder te scheuren. Opnieuw een unieke eigenschap van EPDM.

Naadloze plaatsing

We streven steeds naar een EPDM-folie op maat van uw dak. Firestone biedt EPDM doeken aan van 2 meter tot 15 meter breed op 30 meter lang. Een naadloze EPDM folie is een extra garantie op een levenslang waterdicht dak.

Schoon hemelwater

Regenwater kan verkleuren onder invloed van een bitumineuze dakdichting. Alle gebrande membramen zijn hieraan onderhevig. Vandaar onze keuze om zonder bitumen te werken en een verkleefde EPDM-dichting aan te bieden. Geniet levenslang van schoon hemelwater met onze Firestone EPDM folie.

Firestone-garantie

Firestone is onze EPDM leverancier. Naast het aanleveren van hoogstaand dichtingsmateriaal kunnen we ook beroep doen op technisch advies, projectondersteuning en opleiding. We kunnen jou als erkend plaatser een extra fabrieksgarantie van 10 jaar aanbieden.

 

Voordelige oplossing voor uw plat dak?

Benieuwd naar het nodige budget om uw dak efficiënt en voordelig te dichten?

Veelgestelde vragen

Is elk plat dak geschikt voor een groendak?

Niet alle platte daken zijn geschikt voor de aanleg van een groendak. In verzadigde toestand weegt een groendak 110 kg per m². De draagstructuur van jouw plat dak moet dus voldoende stevig zijn om zo'n gewicht te kunnen dragen.

 

Kan ik mijn regenwater gebruiken als ik EPDM plaats?

Enkel gebrande verdichtingsmaterialen op basis van bitumen geven een verkleuring van jouw regenwater. Wanneer de zon inwerkt op de bitumen komen chemische stoffen vrij en deze mengen zich met regenwater.  Wij bevestigen onze EPDM folie met contactlijm. Geen bitumen en dus ook geen vekleuring bij een naakte epdm folie. We bezorgen jou graag onze garantie-attesten van schoon regenwater.

Kan ik nog op mijn plat dak lopen als ik isolatie geplaatst heb?

Onze drukvaste PIR isolatie kan tot 300 kg per m² dragen. Daardoor is het plat dak toegankelijk en kan je er probleemloos een terras, een groendak of een grindlaag op aanbrengen.

Krijg ik 50 jaar garantie op EPDM?

De levensduurverwachting van onze folies is onderzocht in laboratoria. Met speciale verouderingstechnieken heeft de studie uitgewezen dat EPDM na 50 jaar nog steeds waterdicht is. Saniroof biedt op de totaliteit van het dak 15 jaar garantie.